Cu mașina la licitație

Atelierul  „Cu mașina la licitație”  a urmărit dezvoltarea unor aptitudini și abilități în ceea ce privește donarea banilor, utilizând diverse forme și activități de învățare.

Copiilor din instituții de învățământ tulcene, din cadrul Centrului Sofia, beneficiari ai Asociației Crescens din Cataloi, ai Asociației Bol YAȘAN MEZKEZI din Medgidia li s-au descris contexte în care, ca și acela din cartierul în care locuiește  Raffaella, există familii defavorizate ce pot beneficia de ajutor astfel că din câștigurile fiecăruia o parte pot fi direcționate către alții.

S-a vorbit despre “a dona” nu doar în termeni financiari ci și despre generozitatea de timp, de caracter, de atenție, de prioritate, de alimente, de îmbrăcăminte, de know-how.

Copiii au fost conștientizați de faptul că banii pot fi donați. Această acțiune nu are ca scop un câștig material personal, ci presupune îndeplinirea unei responsabilități sociale, o contribuție la viața comunității. Donarea antrenează altruismul, dărnicia, mulțumirea și produce bucurie, satisfacție, o stare de bine în interiorul binefăcătorului.

Activitatea a culminat cu cântecul interpretat de întregul grup și cu acompaniamentul instrumental realizat în cadrul proiectului.

Filozofia jocurilor s-a bazat pe ipoteza că oricine încearcă cu sinceritate şi conștiinciozitate să rezolve sarcina jocului, are dreptul la respectul celorlalți. Efortul personal, încercarea, a contat mai mult decât succesul sau nereușita, acestea depinzând și de participarea sau feed-back-ul celorlalți colegi.

Atmosfera prietenoasă şi încurajatoare a susținut participarea și a asigurat reușita.

R

Cu mașina la licitație
Etichetat pe:        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.