Formula 1

Atelierul 4 „Formula 1”-  investirea banilor din cadrul proiectului Aventură la volan a urmărit formarea unor deprinderi și abilități de utilizare a unor mijloace și tehnici de investire a banilor.

Au fost  exersate deprinderi de lucru în vederea dezvoltării propriilor talente și aptitudini îmbunătățind capacitatea de concentrare şi integrare în armonia clasei în vederea creșterii performanței financiare și a dobândirii de noi abilități de exprimare și integrare în viața socială.

În cadrul atelierului s-au derulat jocuri de colaborare cu scopul creșterii gradului   de participare individuală. Participarea copiilor la atelier a servit la: îmbunătățirea spiritului de echipă, desființarea barierelor şi stereotipurilor psihologice, creșterea încrederii în sine, creșterea tonusului şi condiției fizice şi mintale, creșterea solidarității şi responsabilității, achiziția de noi metode de economisire şi gestionare  a banilor.

Păpușile marionete au fost folosite pentru dezvoltarea resurselor prin difuzarea de cunoștințe noi de investire a resurselor financiare. Marionetele au oferit oportunități de exprimarea creativă  a perspectivelor date de investiții. Sceneta poveste a făcut ca lumea copiilor să descopere și lumea realităților financiare prin prisma personajelor închipuite în marionete. Ansamblul relațional tată-fiică ajută la extinderea imaginației empatice a copiilor, la transpunerea emoțiilor din planul poveștii în cel real-personal și la prefigurarea eforturilor încununate de succes pe care și copiii le vor putea experimenta în viitor.

Copii au văzut investiția financiară ca o acțiune făcută în prezent și ale cărei rezultate se vor vedea în viitor, astfel ei pot investi timp și efort în activități care aduc beneficii în timp.

Sărbătorirea prin muzică și dans a făcut ca recunoașterea succesului să aducă bucurie tuturor, ca o imagine a felului în care rezultatul investițiilor și realizărilor personale trebuie împărtășit cu cei dragi din familie, din cercul de apropiați, dintre colegi.

După descoperirea informațiilor în partea teoretică și aplicarea acestora în diverse jocuri și activități distractive, menite să-i relaxeze și să faciliteze procesul de învățare prin experiență, atelierul se încheie cu o metodă de evaluare – Secretul zilei.

Copii au fost conștientizați de faptul că banii pot fi investiți. Investirea nu garantează câștigul final, presupune un risc, dar este o modalitate prin care te dezvolți personal, înveți lecții valoroase și îți mărești șansele de reușită în viață.

Copiii în final au strigat “Iu-huuu” ilustrând bucuria colectivă a succesului, în perspectiva unei continuări a seriei achizițiilor lor de succes în plan educațional, social și de viitor personal.

Formula 1
Etichetat pe:            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.